Compot de caise intregi

Printeaza

Compot de caise intregi din: caise, zahar, lamaie, apa.

Ingrediente:Compot de caise intregi

  • 500 g caise
  • 350 g zahăr
  • 1/2 lămâie
  • 500 ml apă rece

 

 

Mod de preparare:

Punem zahărul cu apă într-un vas pe foc şi legăm un sirop ca pentru dulceaţă. Tragem vasul de pe foc ca să stea din clocot, apoi punem caisele întregi, nu prea coapte, bine spălate şi stropite cu zeama de la o jumătate de lămâie.

Lăsăm să dea în clocot împreună 10 min, apoi scoatem caisele, fier­bem siropul în continuare ca să se lege din nou. Turnăm rece pesfe caise, punem în sticle şi legăm imediat.

Pasteurizăm în bain-marie, aproximativ 60 min din momentul în care fierbe apa.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.