Compot de castane

Printeaza

Compot de castane

Ingrediente:Compot de castane

  • 1 kg castane
  • 200 g zahăr
  • vanilie
  • lămîie
  • lichior

 

Mod de preparare:

Castanele se curăţă de coajă şi pieliţă cu mare atenţie, să rămină întregi.

Pieliţa se scoate uşor opărind castanele (cîtc 5—6 bucăţi odată).

Se pune să fiarbă 1 1/2 pahar apă, zahărul şi vanilia şi cînd clocotesc se bagă castanele şi se fierb 4-5 minute la foc uşor moderat, cu capac.

Se dă la rece cu puţin lichior.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.