Compot de dovlecei cu vanilie si rom
PrinteazaCompot de dovlecei cu vanilie si rom din: dovleac, zahar, lamaie, vanilie, rom, apa de var.
- o farfurie adâncă de dovleac tăiat
- 1 kg zahăr
- zeama de la o lămâie
- un baton vanilie
- 100 ml rom
- apă de var
Mod de preparare:
Dovleacul, tăiat în diferite forme, se ţine în apă de var 30-40 minute. Apoi se scoate, se spală în patru-cinci ape reci. Se pune la foc zahărul cu un litru de apăt. După ce a dat câteva clocote, se adaugă dovleacul, zeama de lămâie şi vanilia.
Se fierbe acoperit, până se leagă siropul şi dovleacul s-a muiat. Nu se amestecă în timpul fiertului, căci dovleacul se sfărâmă uşor. Când este gata, se ia de pe foc, se toarnă romul şi se lasă acoperit, până se răceşte.
Pofta buna!