Compot de fructe deshidradate
PrinteazaCompot de fructe deshidradate din: smochine uscate, sirop de agave, sare, vanilie, scortisoara, apa.
- o ceaşcă de smochine uscate, sau altele dintre fructele dumneavoastră deshidratate favorite
- una-două linguri de sirop de agave (după gust)
- un sfert de linguriţă de sare
- un vârf de linguriţă de esenţă de vanilie
- o jumătafe de linguriţă de scorţişoară
- două linguri de apă
Mod de preparare:
Inmuiaţi smochinele întregi în apă, doar atâta cât să le acopere, plus încă puţină.
Lăsaţi-le între opt şi douăsprezece ore, la frigider.
Scoateţi smochinele din apă şi aruncaţi cozile. Mărunţiţi smochinele şi puneţi-le într-un vas de mărime medie.
Turnaţi siropul de agave, sarea, vanilia şi scorţişoara peste smochine şi amestecaţi-le până le învelesc bine.
Intr-un tocător electric, amestecaţi un sfert de ceaşcă de smochine, până se formează un sos gros.
Adăugaţi treptat puţină apă, câte o linguriţă, după nevoie, pentru a obţine consistenţa dorită.
In vas, combinaţi sosul preparat cu smochinele întregi. Preparatul se poate păstra câteva zile la frigider.
Pofta buna!