Compot de fructe uscate
PrinteazaO reteta simpla de compot de fructe uscate din: coaja rasa de portocala, suc de portocala, miere, scortisoara, cuisoare, fructe uscate, suc de lamaie, lamaie si musli.
- coaja rasă de la portocală
- 300 ml suc proaspăt de portocală
- 1-2 linguri miere, opţional
- 1 baton de scorţişoară
- 6 cuişoare
- 300 g fructe uscate, diverse, cum ar fi afine, cireşe sau mango
- sucul de la 1 lămâie
- 1/2 lămâie
garnitura:
- 4 linguri de musli (fulgi de cereale)
Mod de preparare:
Se pun la fiert într-o cratiţă mică coaja de portocală rasă, sucul, mierea (dacă se foloseşte), scorţişoara, cuişoarele şi 200 ml apă.
Intre timp, se pun fructele uscate într-un castron termorezistent, iar peste ele se toarnă sucul de lămâie. Jumătatea de lămâie se taie pe lung în două, iar apoi în felii cât mai fine. Se adaugă acestea la fructele uscate şi peste toate se toarnă sucul de portocale fierbinte.
Se lasă să se răcească, apoi se lasă peste noapte la frigider; pentru ca aromele să se matureze. Se serveşte în castroane, cu muşii pe deasupra.
Compot de fructe uscate
Poftă bună!