Compot de gutui cu cuisoare
PrinteazaCompot de gutui cu cuisoare din: gutui, zahar, aspirina, cuisoare.
- 5 kg gutui
- 2 kg zahăr
- 2 l apă
- aspirină
- 5 pliculeţe zahăr vanilat
- câteva cuişoare
Mod de preparare:
Se şterg gutuile de puf cu o cârpă, se spală bine, se taie felii, care apoi se aşază în borcane de 840 g.
Se adaugă câte o aspirină în fiecare borcan.
Siropul se face din zahăr şi apă, se toarnă în borcane, se pune câte 1 cuişor, se filetează şi se aşază borcanele într-o cratiţă mare, la fundul căreia se pune paie sau hârtie, se adaugă apă până la gâtul borcanului, se acoperă cu prosop ud deasupra şi se lasă 30 de minute de când a început să fiarbă.
Se stinge focul, se acoperă cratiţa cu o pătură şi se lasă la răcit până a doua zi.
Se pun borcanele în cămară, la rece.
Pofta buna!