Compot de gutui cu cuisoare

Printeaza

Compot de gutui cu cuisoare din: gutui, zahar, aspirina, cuisoare.

Ingrediente:Compot de gutui cu cuisoare

  • 5 kg gutui
  • 2 kg zahăr
  • 2 l apă
  • aspirină
  • 5 pliculeţe zahăr vanilat
  • câteva cuişoare

 

Mod de preparare:

Se şterg gutuile de puf cu o cârpă, se spală bine, se taie felii, care apoi se aşază în borcane de 840 g.

Se adaugă câte o aspirină în fiecare borcan.

Siropul se face din zahăr şi apă, se toarnă în borcane, se pune câte 1 cuişor, se filetează şi se aşază borcanele într-o cratiţă mare, la fundul căreia se pune paie sau hârtie, se adaugă apă până la gâtul borcanului, se acoperă cu prosop ud deasupra şi se lasă 30 de minute de când a început să fiarbă.

Se stinge focul, se acoperă cratiţa cu o pătură şi se lasă la răcit până a doua zi.

Se pun borcanele în cămară, la rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.