Compot de mere cu sofran si fistic

Printeaza

Compot de mere cu sofran si fistic din: mere, sofran, zahar de mesteacan.

Ingrediente:Compot de mere cu sofran si fistic

  • 1 kg mere Reinette
  • 1/2 capsulă de şofran
  • 1 lingură zahăr de mesteacăn

 

Mod de preparare:

Curăţaţi merele, scoateţi-le cotorul şi sâmburii, apoi tăiaţi-le cuburi. Puneţi-le într-o cratiţă cu puţină apă şi zahăr pe fund, acoperiţi şi lăsaţi la foc 15 minute, amestecând în mod regulat. Merele trebuie să fie moi. Luaţi de pe foc, adăugaţi şofranul şi amestecaţi bine.

Impărţiţi în castronele şi lăsaţi să se răcească.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.