Compot de pepene rosu cu lamaie
PrinteazaCompot de pepene rosu cu lamaie din: pepene rosu, zhar, apa, lamaie.
- 2 pepeni de aproximativ 4-5 kg
- 700 g zahar
- 4 l apa
- 2 lamai
Mod de preparare:
Spre deosebire de celelalte compoturi, acesta din pepene rosu, ca si cel din struguri, fermenteaza foarte repede. De aceea, trebuie sa speli borcanele cu bicarbonat si sa le sterlizezi in prealabil.
Speli pepenii, ii tai in doua jumatati si le scoti miezul. Ulterior indepartezi samburii si tai miezul felii mai mari. Umpli borcanele cu miezul de pepene.
Pui apa la fiert cu zaharul si le tii sa dea in clorot. Amesteci până se topeşte zahărul, apoi torni siropul în borcaie şi-l laşi 10 minute.
După aceea, răstorni siropul în cratiţă şi-l nai fierbi 3 minute, apoi îl torni în borcane, adaugi zeama de ta cel; două lămâi, le închizi cu capace şi le acoperi cu o pătură.
Compot de pepene rosu cu lamaie
Pofta buna!
N-am facut niciodata compot de pepene rosu