Compot de pere cu nuca si vanilie

Printeaza

Compot de pere cu nuca si vanilie din: pere, apa, zahar, miez de nuca, lamaie, cuisoare, batoane de vanilie.

Compot_de_pere_cu_nuca_si_vanilie

Ingrediente:

  • 1 kg pere mai tari
  • 500 ml apă
  • 200 g zahăr
  • 200 g miez de nucă
  • 1 lămâie
  • cuişoare
  • batoane de vanilie

 

Mod de preparare:

Speli perele, le cureţi de coajă şi de seminţe, le tai în patru şi le stropeşti cu zeama de lămâie, ca să nu se oxideze. Intr-un vas pui apa şi zahărul la fiert pentru 5 minute.

Aşezi în borcane curate şi sterilizate miez de nu­că, câteva cuisoare si cate un baton de vanilie (merge şi zahăr vanilat). Pui perele şi torni siropul fierbinte.

Aşezi borcanele într-un vas, pui apă până la ju­mătatea lor şi le berbi la foc mic 45 de minute. După ce ai oprit focul, le acoperi cu un prosop gros şi le laşi să se răcească până a doua zi, du- care le aşezi în cămară.

Compot de pere cu nuca si vanilie

Compot_de_pere_cu_nuca_si_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.