Compot de piersici cu trandafiri

Printeaza

Compot de piersici cu trandafiri din: piersici, lamaie, zahar, iaurt sau branza.

Ingrediente:Compot de piersici cu trandafiri

  • 6 piersici mari
  • 50 g petale de trandafiri
  • 1 lamaie
  • 200 g zahar pudra
  • 750 g iaurt sau branza dulce de vaci

 

Mod de preparare:

Cu o seara inainte, culegeti cativa trandafiri din gradina sau cumparati-i de la piata, dar cu specificarea sa nu fie tratati. Smulgeti petalele si taiati-le partea mai albicioasa de la baza, fiindca este amara (cu o foarfeca).

Puneti petalele intr-un castron si acoperiti-le cu 500 ml de apa rece. Lasati-le la macerat peste noapte, vreme de 12 ore.

In ziua cand preparati compotul, scufundati piersicile 30 de secunde intr-un vas cu apa clocotita, pentru a le curata de pielita mai usor. Scoateti-le samburii si taiati fructele in bucati potrivite. Strecurati cu grija petalele de trandafiri.

Puneti-le intr-un saculet de tifon. Varsati maceratul de trandafiri intr-o craticioara. Adaugati zaharul, sucul si coaja rasa de lamaie, apoi petalele de trandafiri, cu saculet cu tot.

Puneti totul la fiert 10 minute, pe foc mic. Adaugati piersicile. Lasati-le sa mijoteasca 15 minute. Lasati siropul sa se raceasca, apoi bagati-l la frigider.

Inainte de a servi, strecurati siropul.

Puneti in cupe iaurtul sau branza moale si dulce de vaci, bucati de piersici, si deasupra cateva linguri de sirop.

Serviti preparatul cat mai proaspat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.