Compot de piersici si caise

Printeaza

Compot de piersici si caise din: caise, piersici, zahar, apa, sare.

Ingrediente:Compot_de_piersici_si_caise

  • 2 kg caise si piersici amestecate
  • un kg zahar
  • un litru apa
  • sare

 

Mod de preparare:

Piersicile se curata de coaja, li se scot samburii si, pe masura ce se curata, se pun in apa rece cu 2-3 linguri de sare.  Caisele se spală, se rup în două, li se scot sâmburii şi se aşază în borcane, alternativ cu piersicile trecute sub un jet de apa rece.

Se face un sirop din apă si zahăr care se fierbe 3 minute şi se repartizează apoi în borcane, peste fructe. Se fierb borcanele timp de 30 de minute şi apoi se lasă în apă să se raceasca.

Compot de piersici si caise

Compot_de_piersici_si_caise

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. A iesit bun compotul de piersici si caise?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.