Compot de prune brumarii cu mirodenii
PrinteazaCompot de prune brumarii cu mirodenii din: prune, zahar de mesteacan, lamaie, cuisoare, badian, vanilie, scortisoara.
- 800 g prune brumării (proaspete sau congelate)
- 1 lingură zahăr de mesteacăn
- 1 lămâie
- 4 cuişoare
- 4 steluţe de badian
- 1/2 păstaie de vanilie
- 1 baton de scorţişoară
Mod de preparare:
Luaţi trei fâşii de coajă de pe lămâie. Puneţi-le 30 de secunde într-o cratiţă mică cu apă clocotită, scurgeţi-le, repetaţi operaţia cu apă curată, scurgeţi. Tăiaţi-le în fâşiuţe.
Scoateţi sâmburii de la prune, puneţi-le într-o cratiţă împreună cu zahăr, zeama şi coaja de lămâie, cuişoarele, badianul, vanilia despicată în două, scorţişoara.
Ţineţi 15 minute la foc foarte mic. Scoateri cuişoarele si badianul în momentul servirii.
Pofta buna!