Compot de prune renglote cu cuisoare

Printeaza

Compot de prune renglote cu cuisoare din: prune renglote, zahăr, conservant, cuisoare.

Ingrediente:Compot de prune renglote cu cuisoare

  • prune renglote (cantităţi la alegere)
  • 5 linguri zahăr la 1 borcan de 800 g
  • conservant
  • 2-3 cuisoare la borcan

 

 

 

Mod de preparare:

Speli prunele, le scoţi sâmburii şi le tai pe jumătate. Pui apoi jumătăţi de prune în borcanele bine spăla­te. La un borcan de 800 g, adaugi 4 linguri cu zahăr şi 2-3 cuişoare.

Zahărul îl amesteci cu apă, apoi torni peste prune, adaugi conservant, capsezi borcanele şi le sterili­zezi timp de 30-40 de minute.

 

Pofta buna!


Poate iti place si:

Compot de prune cu vanilie

Compot de prune cu vanilie

Compot de prune din: prune, apa, zahar, lamaie, vanilie. Ingrediente: 1 kg prune 0,5 l apă 300 g zahăr zeama de la o lămîie o bucăţică de vanilie baton   Mod de preparare: Se pun la fiert zahărul şi apa. În acest timp se curăţă fie-care prună de pieliţă şi se moaie în zeamă de […]

Compot de prune renglote cu cuisoare

Compot de prune

Compot de prune Ingrediente:  1 kg prune 150 g zahăr   Mod de preparare: Se aleg prune frumoase, se spală şi se aşază în borcane. între timp, zahărul se dizolvă în apă călduţă şi se toarnă peste fructe până la 2 cm de buza borcanului. Borcanele se închid cu capace cu filet sau se leagă […]

Compot traditional

Compot de ringlote

Compot de ringlote din: ringlote, zahar, scortisoara. Stiati ca… ringlotele sau renglotele, denumite diferit în funcţie de zona geografică, sunt o varietate de prune mari, aproape sferice, galben-verzui sau roşcate. Ingrediente: 2 kg ringlote 800 g zahăr 3-4 batoane de scorţişoară   Mod de preparare: Speli prunele şi le cureţi parţial de coajă, o dungă […]

Compot de prune renglote cu cuisoare

Compot dietetic de prune

Compot dietetic de prune din: prune, apa. Ingrediente: 1 kg prune           Mod de preparare: Fructele se spală, se curăţă de sâmburi, se desfac în jumătăţi şi se aşează cu grijă în borcane de sticlă. Se toarnă deasupra un litru de apă rece, se etanşează borcanul şi se pune la fiert, în […]

 

 

 

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Foarte bun compotul de prune, imi aduce aminte de compotul pe care-l facea bunica

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.