Compot de prune
PrinteazaIngrediente:
- 1 kg prune
- 150 g zahăr
Mod de preparare:
Se aleg prune frumoase, se spală şi se aşază în borcane. între timp, zahărul se dizolvă în apă călduţă şi se toarnă peste fructe până la 2 cm de buza borcanului. Borcanele se închid cu capace cu filet sau se leagă foarte bine cu celofan umezit şi se pun într- un vas suficient de înalt.
Pe fundul vasului se pun prosoape, iar borcanele se înfăşoară în hârtie sau cârpe. Se adaugă apă până la 1-2 cm mai jos de capac, şi se lasă să fiarbă în clocote mici Când apa din vas clocoteşte, focul se reduce până când clocotele devin abia perceptibile, lăsându-se să fiarbă astfel timp de 20- 30 de minute.
Borcanele se scot, se acoperă cu pături groase şi se lasă astfel până a doua zi. Pentru compoturi de iarnă, se recomandă borcane prevăzute cu capace de metal, care se închid cu filet.
Poftă bună!