Compot de soc cu ghimbir si scortisoara

Printeaza

Compot de soc cu ghimbir si scortisoara din: bace de soc, apa, coaja de lamaie, beţişor de scorţişoară, mere daneze mici (sau mere renete sălbatice), unt, ghimbir, zahar.

Compot de soc cu ghimbir si scortisoara

Ingrediente:

  • 500 g bace de soc
  • 2,5 l apă
  • coaja de la 1 lămâie
  • 1 beţişor de scorţişoară
  • 4 mere daneze mici (sau mere renete sălbatice)
  • unt cât 4 nuci
  • 20 g ghimbir ras
  • 100g zahăr

Mod de preparare:

Se scot cozile de la bacele socului şi se lasă să fiarbă îndelung, descoperite, în apa parfumată cu coaja de lămâie şi scorţişoara.

Se spală merele, se scoate mijlocul fără să fie curăţate şi se coc 20 de minute la cuptor, după ce s-a pus în mijlocul lor un vârf de cuţit de unt.

Se scot de la cup­tor şi se taie în felii, după ce s-au mai răcit puţin. Când aproape toată apa din bacele de soc s-a evaporat, se adaugă feliile de măr în cratiţă, împreună cu ghimbirul şi zahărul.

Se amestecă bine, se dă iar în clo­cot, se mai amestecă un timp cu o lingură de lemn şi se stinge focul atunci când compotul capătă o consistenţă groasă şi moale. Se serveşte călduţ, cu sau fără clătite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.