Compot delicios de piersici cu lamaie
PrinteazaCompot delicios de piersici cu lamaie din: piersici, lămâi, apa, zahar.
- 6 kg piersici
- 2 lămâi
- 3 l apă
- 1,5 kg zahăr
Mod de preparare:
Speli piersicile şi le pui într-o cratiţă cu apă clocotită 3-4 minute, apoi le treci sub jet de apă rece. în felul acesta, piersicile se vor descoji cu uşurinţă.
Desfaci piersicile, le tai în patru şi le aşezi în borcane, astfel încât fiecare borcan să fie umplut pe jumătate cu fructe. Adaugi felii de lămâie.
Fierbi apa cu zahărul până dă în clocot. Amesteci până se topeşte zahărul, apoi torni siropul în borcane.
Pui capacele la borcane, le aşezi într-o oală mare, cu spaţii între ele şi torni apă caldă cât să acopere jumătate din înălţimea borcanelor. Laşi borcanele să fiarbă aproximativ o oră, după care le scoţi şi le acoperi cu o pătură până se răcesc.
Compot delicios de piersici cu lamaie
Pofta buna!
De cand n am mai mancat un compot