Compot delicios de piersici cu lamaie

Printeaza

Compot delicios de piersici cu lamaie din: piersici, lămâi, apa, zahar.

Ingrediente:Compot_delicios_de_piersici_cu_lamaie

  • 6 kg piersici
  • 2 lămâi
  • 3 l apă
  • 1,5 kg zahăr

 

Mod de preparare:

Speli piersicile şi le pui într-o cratiţă cu apă clocoti­tă 3-4 minute, apoi le treci sub jet de apă rece. în fe­lul acesta, piersicile se vor descoji cu uşurinţă.

Des­faci piersicile, le tai în patru şi le aşezi în borcane, ast­fel încât fiecare borcan să fie umplut pe jumătate cu fructe. Adaugi felii de lămâie.

Fierbi apa cu zahărul până dă în clocot. Amesteci pâ­nă se topeşte zahărul, apoi torni siropul în borcane.

Pui capacele la borcane, le aşezi într-o oală mare, cu spaţii între ele şi torni apă caldă cât să acopere ju­mătate din înălţimea borcanelor. Laşi borcanele să fiarbă aproximativ o oră, după care le scoţi şi le aco­peri cu o pătură până se răcesc.

Compot delicios de piersici cu lamaie

Compot_delicios_de_piersici_cu_lamaie

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    De cand n am mai mancat un compot

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.