Compot din dovlecei
PrinteazaCompot din dovlecei
- 5 kg dovlecei
- 300 g zahar
- 30 g sare de lamaie
- lamaie
- vanilie
- aspirina
Mod de preparare:
5 kg dovlecei, curăţaţi de coajăşi de sâmburi, se taie cubuleţe care se pun într-o cratiţă, se stropesc cu 300 g zahăr, 30 g sare de lămâie şi se lasă să stea timp de 4-5 ore.
În borcanele de 1 l, curat spălate, se pun cubuleţe scurse de zeamă, jumătate de borcan, apoi adăugăm o aspirină pisată, o felie de lămâie, un praf de vanilie după aceea, turnăm siropul, legăm borcanele şi le fierbem pe Bain-Marie timp de 45 de minute.
Acoperim până a doua zi. Siropul se face, după dorinţă, dintr-un litru de apă, 200 g zahăr, se fierbe separat, apoi se pune peste dovlecei.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- compot de dovlecei