Compot de dovlecei cu sirop de ananas
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de compot de dovlecei cu sirop de ananas din: zahar, dovlecei, apa, zahar vanilat, sare de lamaie, sirop de ananas si aspirine sau conservant.
- 800 g zahăr
- 6 kg de dovlecei, cântăriţi după ce s-au curăţat de coajă şi de seminţe, tăiaţi cubuleţe
- 6 litri apă
- 3 pachete de zahăr vanilat
- 70 g sare de lămâie
- 2 litri sirop de ananas
- 12 aspirine sau 2 plicuri de conservant
Mod de preparare:
Dovleceii împreună cu apa, zahărul şi sarea de lămâie îi amesteci şi îi laşi o oră la înmuiat, apoi fierbi compoziţia la foc mic 20 minute, lei de pe foc, laşi să se răcească până la 30 grade, adaugi zahărul vanilat, concentratul de ananas şi conservantul.
Amesteci bine. Torni compotul în borcane, le pui capacele şi le ţii în pături până a doua zi. Din aceste cantităţi, rezultă 15 borcane de 800 g.