Compot de piersici cu capsuni din: piersici, capsuni, zahar. Ingrediente: 2 kg piersici 200 g căpşuni zahăr 3 plicuri zahăr vanilat Mod de preparare: Speli piersicile şi le opăreşti până se crapă coaja. Le descojeşti, îndepărtezi sâmburii şi le tai în jumătate. Pui în fiecare bucată câte o jumătate de căpşună şi aşezi fructele […]
Compot gustos de piersici
PrinteazaCompot gustos de piersici din: piersici, zahar, apa, salicilat, rom.
- 5 kg piersici
- 1 kg zahăr
- 5 pahare apă
- 1 linguriță (5 g) salicilat
- 100 g rom
Mod de preparare:
Alegi fructe tari, pe care le speli și le tai în jumătăți, îndepărtându-le sâmburii.
Fierbi zahărul împreună cu apa la foc mediu, cronometrând de la primul clocot.
Pui cantități mici de fructe în siropul rezultat și le scoți după 2-3 clocote.
Pe măsură ce scoți fructele, le pui într-un castron mare. Iei siropul de pe foc și îl amesteci cu romul și salicilatul.
Torni lichidul peste fructe și le lași așa timp de 2 ore.
Așezi fructele în borcane, repartizezi siropul și înfiletezi capacele borcanelor.
Nu mai este nevoie să sterilizezi borcanele de compot.
Compot gustos de piersici
Pofta buna!
poate iti place si:
Compot de piersici cu capsuni
Compot de piersici in sirop vanilat
Compot de piersici in sirop vanilat din: piersici, zahar, apa, zahar vanilat. Ingrediente: 3 kg piersici 600 g zahăr 2 l apă 4 pliculeţe zahăr vanilat Mod de preparare: Speli piersicile şi le pui în apă clocotită doar câteva secunde, ca să poţi să le decojeşti cu uşurinţă. Cu ajutorul unui cuţit, le tai […]
Pofta buna!