Compot gustos de piersici

Printeaza

Compot gustos de piersici din: piersici, zahar, apa, salicilat, rom.

Ingrediente:Compot_gustos_de_piersici

  • 5 kg piersici
  • 1 kg zahăr
  • 5 pahare apă
  • 1 linguriță (5 g) salicilat
  • 100 g rom

 

 

Mod de preparare:

Alegi fructe tari, pe care le speli și le tai în jumătăți, îndepărtându-le sâmburii.

Fierbi zahărul împreună cu apa la foc mediu, cronometrând de la primul clocot.

Pui cantități mici de fructe în siropul rezultat și le scoți după 2-3 clocote.

Pe măsură ce scoți fructele, le pui într-un castron mare. Iei siropul de pe foc și îl amesteci cu romul și salicilatul.

Torni lichidul peste fructe și le lași așa timp de 2 ore.

Așezi fructele în borcane, repartizezi siropul și înfiletezi capacele borcanelor.

Nu mai este nevoie să sterilizezi borcanele de compot.

Compot gustos de piersici

Compot_gustos_de_piersici

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Compot de cartofi dulci cu sirop aromat

Compot de piersici cu capsuni

Compot de piersici cu capsuni din: piersici, capsuni, zahar. Ingrediente: 2 kg piersici 200 g căpşuni zahăr 3 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Speli piersicile şi le opăreşti până se crapă coaja. Le descojeşti, îndepărtezi sâmburii şi le tai în jumătate. Pui în fiecare bucată câte o jumătate de căpşună şi aşezi fructele […]

 

 

Compot de piersici in sirop vanilat

Compot de piersici in sirop vanilat din: piersici, zahar, apa, zahar vanilat.   Ingrediente: 3 kg piersici 600 g zahăr 2 l apă 4  pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Speli piersicile şi le pui în apă clocotită doar câteva secunde, ca să poţi să le decojeşti cu uşurin­ţă. Cu ajutorul unui cuţit, le tai […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.