Compot de gutui

Printeaza

Compot de gutui 

Ingrediente:

  • 4 kg de gutui
  • 1 kg zahăr
  • 4 l apă
  • 3-4 pliculeţe de zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Compot de gutui: Speli foarte bine gutuile de puf şi apoi le tai şi le cureţi de cotoare. Pui să fiarbă zahărul şi apa şi când dă în clocot pui gutuile tăiate felii.

Le laşi să fiarbă încă 10 minute şi apoi vei pune compotul în borcane curate şi uscate.

Le căpăceşti sau le legi cu celofan şi le aşezi într-o cratiţă mare cu apă şi ziare printre ele ca să le sterilizezi 30 minute din mo­mentul în care apa din cratiţa cea mare dă în clocot.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.