Compot de iarna din pere

Printeaza

Compot de iarna din pere din: pere, zahăr tos.

Compot de iarna din pere

Ingrediente:

  • 1 kg pere
  • 500 g zahăr tos

 

 

Mod de preparare:

Perele se spală bine, se curăţă-de coajă şi se elimină sâmburii şi părţile tari. Se taie cubuleţe.

Se pun în borcane şi se toarnă deasupra un sirop simplu, dintr-un litru de apă rece în care s-a dizolvat zahărul.

Se etanşează borcanul şi se pune la fiert în bain-marie, circa douăzeci de minute.

Se serveşte cu cuburi de gheaţă pisată.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Compot de gutui

Compot de gutui din: gutui, apa, zahar, miere, condimente. Ingrediente:  1 kg de gutui 1 l de apă ½ cana de zahăr ¼ ceasca miere condimente, dupa preferinta   Mod de preparare: Amestecați apă, zahăr, miere și mirodenii. Se încălzește usor într-o cratiță mare până când zahărul se dizolvă. Între timp, pregătiți gutuile, curatati si […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.