Compot de mere, nectarine si struguri
PrinteazaCompot de mere, nectarine si struguri din: mere, pere, nectarine, struguri, zahar, apa.
- 1 kg mere
- 1 kg pere
- 1 kg nectarine
- 1 kg struguri
- zahăr
- apă
Mod de preparare:
Desfaci strugurii de pe ciorchine bob cu bob şi îi speli. Speli nectarinele, le scoţi sâmburii şi le tai feliuţe.
Scoţi cotoarele merelor şi perelor, apoi le tai cubuleţe şi pe măsură ce le tai, le pui într-un vas cu apă, în care ai stors zeama de la o lămâie ca să nu şe înnegrească.
Intr-un vas mare amesteci toate fructele. Acoperi cu apă rece şi dai la fiert, la foc potrivit. Nu le laşi foarte mult la fiert, ca să nu se sfărâme fructele.
Este un compot la care poţi să foloseşti orice combinaţie de fructe ai sau îţi plac.
Zahăr (sau şi mai bine miere), dacă vrei, adaugi în zeama călduţă, în fiecare porţie, înainte să îl serveşti.
Dacă vrei să pui compotul la borcane, dai la bain- marie borcanele în care ai pus fructe, apă şi câte două linguri de zahăr de borcan.
Pofta buna!