Compot de afine din: apa, zahar, afine, suc de lamaie, busuioc. Ingrediente: ¼ cana apă 2 linguri de zahăr 1 pahar de afine 2 lingurite suc de lămâie 1 lingură de busuioc Mod de preparare: Gatiti primele trei ingrediente intr-o cratita mica, acoperit, timp de aproximativ 5 minute pe foc mediu. Gatiti […]
Compot pentru iarna din cirese
PrinteazaCompot pentru iarna din cirese din: cireşe, zahăr tos.
Ingrediente:
- 1 kg cireşe
- 500 g zahăr tos
Mod de preparare:
Cireşele se spală bine, se curăţă de codiţe şi sâmburii.
Se pun în borcane şi se toarnă deasupra un sirop simplu, dintr-un litru de apă rece în care s-a dizolvat zahărul.
Se etanşează borcanul şi se pune la fiert în bâin-marie, caim 20 de minute:
Se serveşte cu cuburi de gheaţă pisată.
Savurati!
Compot de cirese
Iată o rețetă simplă pentru a pregăti compot de cireșe:
Ingrediente:
- 1 kg de cireșe proaspete sau congelate (fără sâmburi)
- 200 g de zahăr (sau mai mult, în funcție de preferința dvs. pentru dulceață)
- 1 litru de apă
- Sucul de la o lămâie mică (pentru a menține culoarea frumoasă a cireșelor)
Instrucțiuni:
Spălați bine cireșele sub apă rece. Dacă folosiți cireșe proaspete, îndepărtați sâmburii cu ajutorul unui dispozitiv special sau cu vârful unui cuțit ascuțit.
Într-un vas mare, amestecați apa cu zahărul și aduceți amestecul la fierbere. Lăsați-l să fiarbă timp de câteva minute până când zahărul se dizolvă complet.
Reduceți focul și adăugați cireșele în siropul fierbinte. Lăsați-le să fiarbă timp de aproximativ 10-15 minute sau până când cireșele devin moi, dar nu se desfac complet.
După ce cireșele s-au fiert, adăugați sucul de lămâie și amestecați ușor.
Îndepărtați vasul de pe foc și lăsați compotul să se răcească la temperatura camerei.
Când compotul este complet răcit, transferați-l în recipiente ermetice și păstrați-l în frigider. Acesta poate fi consumat rece sau încălzit, după preferință.
Compotul de cireșe este delicios ca atare, alături de iaurt, ca topping pentru clătite sau pentru a fi folosit în deserturi. Poate fi și o garnitură minunată pentru carnea de pui sau porc.
Poftă bună!
poate iti place si:
Reteta zilei: Compot de afine
Pofta buna!