Compot pentru iarna din cirese

Printeaza

Compot pentru iarna din cirese din: cireşe, zahăr tos.

Compot pentru iarna din cirese

Ingrediente:

 

 

 

Mod de preparare:

Cireşele se spală bine, se curăţă de codiţe şi sâmburii.

Se pun în borcane şi se toarnă deasupra un sirop simplu, dintr-un litru de apă rece în care s-a dizolvat zahărul.

Se etanşează borcanul şi se pune la fiert în bâin-marie, caim 20 de minute:

Se serveşte cu cuburi de gheaţă pisată.

 

Savurati!

 

Compot de cirese

Iată o rețetă simplă pentru a pregăti compot de cireșe:

Ingrediente:

  • 1 kg de cireșe proaspete sau congelate (fără sâmburi)
  • 200 g de zahăr (sau mai mult, în funcție de preferința dvs. pentru dulceață)
  • 1 litru de apă
  • Sucul de la o lămâie mică (pentru a menține culoarea frumoasă a cireșelor)

Instrucțiuni:

Spălați bine cireșele sub apă rece. Dacă folosiți cireșe proaspete, îndepărtați sâmburii cu ajutorul unui dispozitiv special sau cu vârful unui cuțit ascuțit.

Într-un vas mare, amestecați apa cu zahărul și aduceți amestecul la fierbere. Lăsați-l să fiarbă timp de câteva minute până când zahărul se dizolvă complet.

Reduceți focul și adăugați cireșele în siropul fierbinte. Lăsați-le să fiarbă timp de aproximativ 10-15 minute sau până când cireșele devin moi, dar nu se desfac complet.

După ce cireșele s-au fiert, adăugați sucul de lămâie și amestecați ușor.

Îndepărtați vasul de pe foc și lăsați compotul să se răcească la temperatura camerei.

Când compotul este complet răcit, transferați-l în recipiente ermetice și păstrați-l în frigider. Acesta poate fi consumat rece sau încălzit, după preferință.

Compotul de cireșe este delicios ca atare, alături de iaurt, ca topping pentru clătite sau pentru a fi folosit în deserturi. Poate fi și o garnitură minunată pentru carnea de pui sau porc.

 

 

Poftă bună!

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Compot de afine

Compot de afine din: apa, zahar, afine, suc de lamaie, busuioc. Ingrediente:  ¼ cana apă 2 linguri de zahăr 1 pahar de afine 2 lingurite suc de lămâie 1 lingură de busuioc       Mod de preparare: Gatiti primele trei ingrediente intr-o cratita mica, acoperit, timp de aproximativ 5 minute pe foc mediu. Gatiti […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.