Compot de pere cu nuci si scortisoara
PrinteazaCompot de pere cu nuci si scortisoara din: pere, apa, zahar, nuci, cuisoare, bete de scortisoara, otet sau zeama de lamaie.
Ingrediente:
- 1,3 kg pere
- 1 l apa
- 300 g zahar
- 60 g nuci
- 5 cuisoare
- bete de scortisoara
- 3 linguri de otet sau zeama de lamaie
Mod de preparare:
Se spală perele, se curăţă şi se taie jumătăţi. Se scobesc şi se scoate cotorul.
Se pun perele în apă, cu oţetul sau zeama de lămâie. Se lasă puţin să fiarbă, apoi se scot perele, se scurg de apă şi se pun în borcane.
Se adaugă nucile, beţele de scorţişoară şi cuişoarele.
Se prepară un amestec din 1/2 litru de apă şi zahăr.
Se amestecă până când se dizolvă zahărul complet, apoi se toarnă peste pere, se închid borcanele si se sterilizeaza 25 de minute, 85 C.
Se mai pot adauga si alte fructe. Se serveste rece.
Compot de pere cu nuci si scortisoara
Pofta buna!