Compot de pere cu nuci si scortisoara

Printeaza

Compot de pere cu nuci si scortisoara din: pere, apa, zahar, nuci, cuisoare, bete de scortisoara, otet sau zeama de lamaie.

 

Ingrediente:

  • 1,3 kg pere
  • 1 l apa
  • 300 g zahar
  • 60 g nuci
  • 5 cuisoare
  • bete de scortisoara
  • 3 linguri de otet sau zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Se spală perele, se curăţă şi se taie jumătăţi. Se scobesc şi se scoate co­torul.

Se pun perele în apă, cu oţetul sau zeama de lămâie. Se lasă puţin să fiarbă, apoi se scot perele, se scurg de apă şi se pun în borcane.

Se adaugă nucile, beţele de scorţi­şoară şi cuişoarele.

Se prepară un amestec din 1/2 litru de apă şi zahăr.

Se amestecă până când se dizolvă zahărul com­plet, apoi se toarnă peste pere, se închid borcanele si se sterilizeaza 25 de minute, 85 C.

Se mai pot adauga si alte fructe. Se serveste rece.

 

Compot de pere cu nuci si scortisoara

Compot_de_pere_cu_nuci_si_scortisoara

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.