Compot de cirese si zmeura din: cirese, zmeura, lamaie, iaurt. Ingrediente: 350 g cireşe, fără sâmburi 150 g zahăr sucul de la 1 lămâie 150 g zmeură iaurt grecesc, pentru a servi Mod de preparare: Pune 4 linguri cu apă într-o cratiţă, adaugă cireşele, zahărul şi sucul de lămâie. încălzeşte la foc mediu şi […]
Compot de pere cu scortisoara si cuisoare
PrinteazaCompot de pere cu scortisoara si cuisoare din: pere, apa, zahar, cuisoare, scortisoara.
Ingrediente:
- 1 kg pere nu foarte coapte
- 3 pahare apă
- 2 linguri zahăr pentru fiecare borcan de 700 ml
- 1-2 cuisoare parfumate pentru fiecare borcan de compot
- 1 baton de scorţişoara
Mod de preparare:
Speli bine borcanele, le ştergi şi le sterilizezi în cuptorul aragazului aproximativ 10-15 minute.
Speli perele, le cureţi de coajă şi de seminţe, le tai felii potrivite şi le introduci în borcane.
Adaugi cuişoare şi bucăţele de scorţişoară în fiecare borcan.
Separat, fierbi apa cu zahărul şi torni siropul fierbinte peste fructele din borcane.
Inchizi imediat cu capace etanşe, aşezi borcanele într-un coş, le înveleşti cu o pătură şi le laşi aşa până se răcesc complet, după care le depozitezi în cămară sau într-un loc răcoros.
Compot de pere cu scortisoara si cuisoare
Pofta buna!
poate iti place si:
Compot cu crema de cocos
Compot cu crema de cocos din: crema de cocos, frisca, esenta de migdale, suc de lamaie, zahar, oua, ghimbir, caise, nectarine, lime. Ingrediente: Pentru crema de cocos: 100 g cremă de cocos (partea care se solidifică din laptele de cocos lăsat la rece) 450 g frişcă lichidă 1/2 linguriţă cu esenţă de migdale 2 linguri […]
Pofta buna!