Compot de piersici cu capsuni
PrinteazaCompot de piersici cu capsuni din: piersici, capsuni, zahar.
Ingrediente:
- 2 kg piersici
- 200 g căpşuni
- zahăr
- 3 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare Compot de piersici cu capsuni:
Speli piersicile şi le opăreşti până se crapă coaja. Le descojeşti, îndepărtezi sâmburii şi le tai în jumătate.
Pui în fiecare bucată câte o jumătate de căpşună şi aşezi fructele în borcan.
Torni apă cât să acoperi fructele şi pui în fiecare borcan zahăr după gust şi o lingură de zahăr vanilat.
Inchizi ermetir tocanele şi le aşezi într-o cratiţă, în care ai pus un prosop.
Torni apă cât să le acoperi pe trei sfert fierbi compotul o oră, după ce a început să clocotească apa.
Pui borcanele în cămară, după ce s-au răcit.
Pofta buna!