Compot de rubarba
PrinteazaCompot de rubarba din: tije de rubarba, apa, zahar, baton de vanilie, lamaie si menta.
- 25 tije de rubarba
- 1,6 l apa
- 8 linguri cu zahar
- 1/2 baton de vanilie
- 1/2 lamaie
- menta
Mod de preparare:
Curăţă tijele de rubarbă (sau revent, cum i se mai spune), taie-leîn bucăţi de 3-4 cm şi clăteşte-le cu apă rece.
Separat, într-un vas, pune la fiert apa cu zahărul, adaugă vanilie, iar cand da in clocot, bucatelele de rubarba.
Lasa sa fiarba in clocot 2-3 minute, apoi da deoparte si adauga din sucul de lamaie (nu turna toata cantitatea dintr-odata, mai ales daca nu-ti place gustul mai acrisor) si menta.
Toarnă compotul în borcane sterilizate (fie prin fierbere în apă, fie la o temperatură ridicată, în cuptor), leagă-le bine şi aşază-le într-o cratiţă cu gura cât mai largă.
Adaugă apă în cratiţă, pe lângă borcane, şi pune pe foc miv. Din clipa în care începe să fiarbă, mai lasă maxim 1/2 ora.
Stinge focul si lasa sa se raceasca. Pune borcanele in camara.
Compot de rubarba
Pofta buna!