Alegi struguri cu boabele tari şi bine coapte, pe care îi speli, îi laşi să se scurgă şi apoi culegi de pe ciorchine boabele sănătoase.
In borcane cu volumul de 720-800 ml, pui boabe de struguri astfel încât să umpli % din volumul borcanului.
In fiecare borcan adaugi câte 3 linguri de zahăr şi apă, în prealabil fiartă şi răcită. Nivelul apei în borcan trebuie să fie cu 2-3 cm sub gura borcanului.
Infiletezi capacele borcanelor şi pui borcanele într-un vas mare, pe fundul căruia ai aşezat scândurele sau prosoape de bucătărie.
Torni apă până aproape de nivelul lichidului din borcane şi fierbi borcanele la bain-marie, 15 minute, cronometrând din momentul în care începe fierberea.
Le laşi să se răcească între pături, până a doua zi.
Compot de mere, nectarine si struguri din: mere, pere, nectarine, struguri, zahar, apa. Ingrediente: 1 kg mere 1 kg pere 1 kg nectarine 1 kg struguri zahăr apă Mod de preparare: Desfaci strugurii de pe ciorchine bob cu bob şi îi speli. Speli nectarinele, le scoţi sâmburii şi le tai feliuţe. Scoţi cotoarele merelor […]
Compot de gutui si struguri din: gutui, struguri, apa, zahar. Ingrediente: 3 kg gutui 2 ciorchini frumosi de struguri 2 litri de apa 800 g zahar Mod de preparare: Se curăţă gutuile şi se taie felii. Boabele de struguri se scot de pe ciorchine. Se face un sirop din apă şi zahăr şi, […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.