Compoturi si dulceturi, preparate de nelipsit pe timp de iarna
PrinteazaPentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Compot delicios de piersici
Compot delicios de piersici din: piersici, zahar, apa, salicilat, rom. Ingrediente: 5 kg piersici 1 kg zahăr 5 pahare apă 1 linguriță (5 g) salicilat 100 g rom Mod de preparare: Alegi fructe tari, pe care le speli și le tai în jumătăți, îndepărtându-le sâmburii. Fierbi zahărul împreună cu apa la foc mediu, cronometrând…Read more »
Cum se prepara compot de mere cu menta (video)
Retete video: Cum se prepara compot de mere cu menta Incoming search terms:cum se face compot de merementa in compotRead more »
Reteta zilei: Compot de cirese cu nectarine
Daca nu ati incercat niciodata combinatia de nectarine si cirese va invitam sa pregatiti acest compot si veti avea parte de cele mai placute si aromate momente. Ingrediente: cirese necatrine zahar apa Mod de preparare: Nectarinele se spala, se taie in felii groase inlaturandu-se samburele. Ciresele se spala foarte bine si se…Read more »
Compot de cirese cu cardamon
Compot de cirese cu cardamon din: visine, apa, zahar, cardamon. Ingrediente: 2,5 kg visine un litru apa 100 g zahar o lingurita cardamon Mod de preparare: Vişinele se spală şi se pun în borcane cu tot cu sâmburi, îndesându-le uşor. Apa, zahărul şi cardamonul se pun la fiert şi se lasă să se răcească.…Read more »
Dulceaţă de ardei iute
Dulceata de piersici cu lamaie
Dulceata de ghimbir
Dulceata de ghimbir din: radacina de ghimbir, mar, zahar, apa. Ingrediente: 500 g radacina de ghimbir curata 1 mar 250 g zahar 250 ml apa Mod de preparare: Ghimbirul curăţat îl tai după preferinţă. La fel procedezi şi cu mărul. Pui într-un vas ghimbirul, zahărul mărul şi apa. Aşezi la fiert, la foc mic,…
Reteta zilei: Dulceata de visine si pepene galben
Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie si sa ne gandim o clipa cat de buna poate sa fie combinatia de visine cu pepene galben! Aroma pepenelui galben se impleteste cu cea a visinelor intr-o dulceata delicioasa pe care o puteti servi in orice moment, dar mai ales in anotimpul rece. Ingrediente: 1 kg…
Dulceata de cirese amare cu zeama de lamaie
Dulceata de afine cu zeama de lamaie
Jeleu de pepene
Dulceaţă de dovlecei cu ghimbir
Dulceaţă de dovlecei cu ghimbir din: dovlecei, zahar gelifiant, suc de lamaie, radacina de ghimbir. Ingrediente: 1 kg dovlecei curatati si taiati cuburi 1 kg zahar gelifiant 1:1 sucul de la 1 lamaie 1 bucatica radacina de ghimbir de 3 cm (decojita si taiata felii) Mod de preparare: Toate ingredientele se paseaza cu mixerul,…
Dulceaţă de fructe roşii
Dulceaţă de fructe roşii din: fructe de padure, zahar gelifiant, suc de lamaie. Ingrediente: 750 g fructe de padure (fragute, zmeura, coacaze si afine) 250 g zahar gelifiant (3:1) 3 linguri suc de lamaie Mod de preparare: Se curăţă fructele de pădure şi se aşază într-o cratiţă mare, cu zahăr gelifiant şi suc de…
Reteta zilei: Dulceata de afine
Afinele sunt cunoscute pentru proprietatile lor curative, un medicament natural pentru cei ce le consuma. Daca doriti sa pastrati aroma si savoarea afinelor si dupa ce vara a trecut, atunci nu ezitati sa preparati aceasta delicioasa dulceata de afine. Ingrediente: 1 kg afine 750 g zahar 1 lamaie 200 ml apa Mod…
Compotul de cirese si nectarine vreau sa-l incerc 😉