Condiment iute cu legume

Printeaza

Condiment iute cu legume din: ardei iute, telina, morcov, gogosari, sare grunjoasa, ulei de masline. Legumele sunt o excelentă sursă de fibre, care ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la prevenirea constipației.

 

Ingrediente:Condiment iute cu legume

  • 1 kg ardei iuti
  • 1/2 kg telina
  • 1 kg morcov
  • 1/2 kg gogosari
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 2 lamai
  • 1/2 l ulei de masline sau ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Speli ardeii şi îi tai rondele. Ii pui într-un vas şi presari peste ei sarea grunjoasă.

Păstrezi vasul acoperit, la rece, până a doua zi, pentru ca ardeiul să-şi lase zeamă. A doua zi, cureţi şi speli morcovii, ţelina şi gogoşarii.

Dai pe răzătoarea mică morcovii şi ţelina. Tai în cubuleţe gogoşarii.

Amesteci într-un castron morcovii, ţelina, gogoşarii, ardeii iuţi şi lămâile, în prealabil spălate şi tăiate în cubuleţe, cu tot cu coajă.

Stropeşti compoziţia cu 400 ml ulei si amesteci din nou. Pui compozitia in borcane de 400 ml, presarand bine fiecare nou strat.

Inainte de a inchide ermetic borcanele, torni in fiecare cate putin ulei.

Lasi borcanele 2 zile neacoperite, deoarece compozitia fermenteaza. Dupa ce a fermentat, le pasrezi in frigider pentru o zi.

Inchizi ermetic, cu capacele si asezi borcanele in camara.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Muraturi la bidon

Muraturi din mix de legume

Muraturi din mix de legume din: dovlecei, rosii, ardei, usturoi, foi de dafin, frunze de telina, piper, sare, zahar. Ingrediente: 4 dovlecei 10 roşii tari 4 ardei graşi o căpătână usturoi 2 foi dafin 10 frunze ţelină 2 linguriţe piper boabe 2 linguriţe sare 2 linguri zahăr un litru oţet din vin alb 200 ml […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.