Condimente aromate pentru gemuri
PrinteazaPiperul verde se obţine din fructele necoapte, culese timpuriu. Diferenţa dintre acesta şi piperul negru este că piperul verde se conservă în saramură, se usucă rapid la temperaturi mari sau se congelează, astfel că îşi păstrează culoarea originală.
Aproape orice condiment cunoscut dini bucătărie se poate folosi la chutney.
Piperul negru se obţine, şi el, din fructele necoapte (verzi) sau aproape coapte (galben-portocalii) care, după ce se usucă, se înnegresc şi capătă o suprafaţă încreţită.
Mirosul este fin, fructat, lemnos, cu note citrice, iar gustul este iute şi aromat.
Piperul alb este piper copt curăţat de coajă. Acesta se obţine prin înmuierea fructelor roşii de piper în apă care circulă continuu, timp de 8-14 zile, până când coaja începe să putrezească şi se desprinde singură.
Piperul roşu se obţine din fructe de piper coapte, cu coajă cu tot, şi se conservă de cele mai multe ori, ca şi piperul verde, în soluţie de sare sau de oţet.
lenibahar
Cunoscut şi sub numele de piment sau piper de Jamaica, acesta reprezintă fructul necopt, uscat al arboorelui de ienibahar. Gustul acestuia aduce a cuişoare, scorţişoară şi nucşoară, şi se găseşte sub formă măcinată sau boabe.
Rozmarin
Rozmarinul este o plantă aromatică mediteraneană. Rozmarinul lasă puţină aromă. Mirosul şi gustul aduc a camfor şi sunt, de obicei, foarte puternice şi picante.
Scorţişoară
Scorţişoara se cumpără măcinată – un praf maro – sau întreagă – beţişoare de scorţişoară (o bucată de scoarţă rulată). Această a doua formă îşi păstrează aroma mai mult timp. Gustul de scorţişoară este picant, dulceag.
Bine de stiut ce condimente se pun in gemuri