Condimente din bucataria asiatica
PrinteazaCondimente din bucataria asiatica: Pasta de curry
Reprezintă baza mai multor preparate thailandeze, prin care se obţine aroma lor specifică. Se obţine prin amestecarea diferitelor plante şi mirodenii şi sunt fiecare, in funcţie de compoziţia lor, dulci sau picante.
Pimenta sau ienibaharul
Seminţele de piper jamaican al căror gust oscilează între cel al cuişoarelor şi cel al boabelor de piper, se numesc pimenta şi se folosesc fie întregi, fie proaspăt zdrobite.
La noi, pimenta mai este cunoscută şi sub numele de ienibahar, şi ajută, împreună cu dafinul, la obţinerea fondului pentru peşte şi carne în general.
Rădăcina de galangal
Această plantă din familia ghimbirului se cojeşte înainte de preparare asemeni acestuia din urmă şi apoi se taie în felii subţiri sau mărunt. Aroma acestei rădăcini este asemănătoare ghimbirului, totuşi este mai puţin picantă.
Condimente din bucataria asiatica
Savurati!