Confit de gâscă

Printeaza

O reteta delicioasa de confit de gasca din: gasca, untura de gasca, usturoi, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Confit de gâscă

  • 1 gâscă
  • 3 căni untură de gâscă
  • 6 căţei de usturoi
  • 6 frunzuliţe de cimbru proaspăt
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă piper negru râşnit

 

Mod de preparare:

Decupează pieptul şi pulpele gâştei şi păstrează carcasa cu aripi pentru un alt preparat (poţi face o supă sau o ciorbă foarte gustoasă).

Taie pieptul în două, pe linia sternului.

Sărează şi piperează pe toate părţile pulpele şi bucăţile de piept şi lasă-le să se odihnească la temperatura camerei.

Pune-le într-o tavă împreună cu untura, usturoiul curăţat şi cimbrul şi coace-le circa 2 ore în cuptor, la foc mic. La sfârşit, carnea trebuie să fie moale.

Mută bucăţile de carne într-un castron de dimensiune medie şi toarnă peste ele grăsimea din tavă. Acoperă cas­tronul cu folie alimentară şi lasă-l să se răcească, apoi ţine-l în frigider pentru cel puţin 24 de ore.

Preparatul poate fi păstrat până la 4 săptămâni.

Inainte de a servi, scoate bucăţile de carne din untură, curăţă-le de piele şi încălzeşte-le pentru a se topi grăsimea de pe ele, apoi scoate-Ie şi scurge-le bine.

Poţi servi carnea atât rece, cât si caldă.

 

Confit de gâscă

Confit de gâscă

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.