Confit de gâscă
PrinteazaO reteta delicioasa de confit de gasca din: gasca, untura de gasca, usturoi, cimbru, sare si piper.
- 1 gâscă
- 3 căni untură de gâscă
- 6 căţei de usturoi
- 6 frunzuliţe de cimbru proaspăt
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă piper negru râşnit
Mod de preparare:
Decupează pieptul şi pulpele gâştei şi păstrează carcasa cu aripi pentru un alt preparat (poţi face o supă sau o ciorbă foarte gustoasă).
Taie pieptul în două, pe linia sternului.
Sărează şi piperează pe toate părţile pulpele şi bucăţile de piept şi lasă-le să se odihnească la temperatura camerei.
Pune-le într-o tavă împreună cu untura, usturoiul curăţat şi cimbrul şi coace-le circa 2 ore în cuptor, la foc mic. La sfârşit, carnea trebuie să fie moale.
Mută bucăţile de carne într-un castron de dimensiune medie şi toarnă peste ele grăsimea din tavă. Acoperă castronul cu folie alimentară şi lasă-l să se răcească, apoi ţine-l în frigider pentru cel puţin 24 de ore.
Preparatul poate fi păstrat până la 4 săptămâni.
Inainte de a servi, scoate bucăţile de carne din untură, curăţă-le de piele şi încălzeşte-le pentru a se topi grăsimea de pe ele, apoi scoate-Ie şi scurge-le bine.
Poţi servi carnea atât rece, cât si caldă.
Confit de gâscă
Pofta buna!