Confit de rosii
PrinteazaConfit de rosii din: ulei, busuioc, usturoi, sare, piper.
- 125 ml ulei de măsline
- 10-12 frunzuliţe proaspete de busuioc
- 6 căţei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preprare:
Roşiile, cu codiţe, se crestează în vârf sub formă de cruce şi se opăresc în apă clocotită 10-15 min. Se scot cu o spumieră şi se pun într-un bol cu apă şi gheaţă.
Se decojesc şi li se scot cotoarele. Se aşază una lângă alta într-o tavă unsă şi tapetată cu frunzele de busuioc. Peste ele se toarnă uleiul de măsline, iar printre ele se pune usturoiul feliat.
Se condimentează, după gust, cu sare şi piper şi se dau la cuptor 50 min.
Se scoate tava, se lasă roşiile să se răcească, apoi se aşază în borcan de 700-800 g şi se toarnă lichidul din tavă. Se astupă borcanul ermetic şi se dă la rece.
Pofta buna!