Salata andaluza cu orez Ingrediente: o ceasca orez 3 cesti apa 1/2 lingurita de vegeta 1 rosie mare 1 ardei verde 1 ceapa 5-10 catei usturoi ulei piper sare suc de lamaie Mod de preparare: Se fierbe orezul in apa cu vegeta; e important sa nu se amestece, ca sa nu se terciuiasca orezul se […]
Congee – Terci de orez
PrinteazaCongee – Terci de orez. Orezul congee este un fel de terci de orez, care în Asia se cconsumă deseori la micul dejun sau la o cină tânrzie.
Datorită faptului că este uşor de digerat, congee este hrana ideală pentru bolnavi, ingredientele cu care este asezonat fiind alese atât în functie de valoarea lor terapeutică, cât şi în funcţie de aroma lor.
In provinocia chineză Guangdong, orezul se fierbe mai multe ore în multă apă, până ce boabele se zdrobesc cu totul, fiertura căpătând o consistenţiţa vascoasă.
Se serveşte cu bastonaşe de aluat prăjit, cu ouă de raţă sărate, cu muguri de bambus, orezul fiind asezonat cu piper negru şi sos de soia.
Pentru a-l l transforma într-un desert, se adaugă fasole roşie şi zahăr. In Japonia, orezul congee se numeşte okayu.
Aici, însă, el este fiert mai puţin timp. Adeseori în el se adaugjgă supă de pui sau ouă, iar pe deasupra se pune carne de somon, icre sau ghimbir.
De Anul Nou japonez, există nanakusa-gayiyu, „terci de orez cu şapte ierburi”.
Plantele aronimatice folosite în acest orez sunt alese în aşa fel încât sâ îi apere de râu pe cei care îl consuruma. In varianta a filipineză, lugao, orezul se fierbe împreună cu ghimbir, iar pe deasupra se presară ceapă verde şi usturoi prăjit crocant.
Congee
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Supa Miso cu legume și tofu
Supa Miso cu legume și tofu din: pasta miso, apa, tofu, ceapa, ciuperci, spanac, ulei de susan, usturoi, ghimbir, sos de soia, mirin, terci de susan prajit, ceapa verde tocata. Această supă miso delicioasă și sănătoasă este bogată în arome umami și plină de nutrienți esențiali. Ingrediente: 4 căni de apă 1/4 ceașcă pastă miso […]
Pofta buna!