De multă vreme sinonimă cu brandy-ul fin, regiunea Cognac din vestul Franţei este producătoarea unora dintre cele mai fine produse de acest gen din lume. La baza coniacului se află vinuri albe uşoare de Charente, care sunt distilate de două ori şi învechite în butoaie, uneori vreme de mulţi ani. Coniacul a fost inventat din […]
Coniac de casa
PrinteazaConiac de casa din: struguri, prune, ceai, vanilie, zahar, cafea.
- 5 l ţuică de struguri
- 1 kg prune uscate
- 3 plicuri ceai rusesc
- 2 batoane de vanilie
- 2 linguri zahăr
- 10 boabe cafea prăjite
Mod de preparare:
Zahărul se caramelizează până ce devine închis la culoare, se adaugă 200 ml apă, se fierbe, apoi se lasă la răcit.
Intr-o damigeană de sticlă se pun prunele, amestecul de ceai, batoanele de vanilie crăpate, boabele de cafea, se toarnă siropul caramel şi ţuica.
Se închide cu dop, se agită, apoi se lasă 2 luni la întuneric în pivniţă sau în alt loc răcoros; din când în când se agită. Se strecoară înainte de a se consuma, doar atât cât este nevoie.
Citeste si:
Coniacul
Reteta zilei: Cocktail cu vin rosu, coniac si portocale rosii
Cocktail cu vin rosu, coniac si portocale rosii din: portocala rosie, zahar, vin rosu, coniac, suc de citrice. Ingrediente Cocktail cu vin rosu, coniac si portocale rosii: 1 portocala rosie, feliata 2 linguri de zahar 1 sticla de vin rosu 60 ml coniac 240ml suc de citrice Mod de preparare Cocktail […]
Farfalle cu somon si coniac
Farfalle cu somon si coniac din: farfalle (tăiţei), unt, ceapa, somon afumat, ulei de masline, zeamă de lămâie, coniac, smântână dulce, sare, piper. Ingrediente: 180 g farfalle (tăiţei) 20 g unt 1 ceapă mică 100 g somon afumat 2 linguri ulei de măsline 1 lingura zeamă de lămâie 2 linguri coniac 1/8 l smântână dulce sare, piper proaspăt măcinat Mod de […]
Savurati!