Conopida la borcan

Printeaza

Conopida la borcan din: conopida, suc de rosii, sare, frunze de telina, frunze de patrunjel si aspirina.

Ingrediente:

  • conopida
  • suc de rosii
  • sare
  • frunze de telina
  • frunze de patrunjel
  • aspirina

 

Mod de preparare:

Cantităţile sunt la aprecierea fiecăruia. Alegi conopidă cu floare albă şi deasă, o desfaci în bucheţele şi o ţii 10 minute în apă călduţă şi puţin sărată. Pregăteşti un suc de roşii pe care îl laşi să clocotescă 5-10 minute la mic. Adaugi în sucul de roşii frunzele de ţelină şi de pătrunjel şi potriveşti gustul de sare.

Aşezi conopida în borcane sterilizate, torni sucul de roşii, îi laşi un gol de 2-3 cm până la gura borcanului. Deasupra pui o aspirină, legi borcanele cu celofan sau capace şi le fierbi 30 de minute în baie de aburi. A doua zi, când borcanele s-au răcit, le ştergi şi le aşezi în cămară.

Conopida o mai poţi păstra astfel: o fierbi până se înmoaie, fără să se terciuiască (15-20 de minute) în apă puţin sărată, apoi strecurată. O pui în pungi la congelator.

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • conopida la borcan

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.