Conopidă cu brânză şi praz
PrinteazaO reteta delicioasa de conopida cu branza si praz din: conopida, ulei de masline, praz, faina, pudra de mustar, lapte si parmezan.
- 2 conopide mici, taiate in doua
- 1 lingura ulei de masline
- 2 fire de praz, taiat in felii subtiri
- 1 lingura de faina normala
- 1 lingurita pudra de mustar
- 300 ml lapte degresat
- 25 g de parmezan, dat prin razatoarea mica
Mod de preparare:
Se fierbe conopida până se frăgezeşte, se scurge bine, apoi se mută pe patru vase termorezistente. Intre timp, se încinge uleiul într-o tigaie de teflon, se adaugă prazul şi se căleşte la foc mediu 10 minute, până se înmoaie foarte tare. Se adaugă făina şi praful de muştar şi se mai căleşte câteva secunde.
Se toarnă laptele treptat şi se amestecă încontinuu, până se obţine o consistenţă fină. Se adaugă parmezanul şi se fierbe la foc mic, până se formează un sos.
Se toarnă cu lingura peste conopidă. Se restul de parmezan, apoi se da sub gril 5 minute, pana prinde o culoare aurie.
Conopidă cu brânză şi praz
Pofta buna!