Friptură de Rață cu Rozmarin și Usturoi din: piept de rata, usturoi, rozmarin, ulei, garnitura de legume. Descoperă o rețetă care transformă carnea de rață într-un festin culinar. Această combinație clasică de arome aduce în prim plan gustul bogat al cărnii de rață, îmbogățit cu parfumul inconfundabil al rozmarinului și picanteria subtilă a usturoiului. Fie […]
Conopida cu branza si rosii cherry
PrinteazaConopida cu branza si rosii cherry din: conopidă, roşii cherry, pesmet, parmezan, piper negru, unt, făină, lapte, dafin, ceapa, mustar, brânză Cheddar, nucsoara.
Ingrediente:
- 0 conopidă mare, ruptă în bucheţele
- 8 roşii cherry tăiate
- o mână de pesmet
- 2 linguri cu parmezan ras
- piper negru
Ingrediente pentru sos:
- 60 g unt
- 60 g făină
- 600 ml lapte
- 1 frunză de dafin
- 4 cepe verzi curăţate şi tocate
- 1 lingură muştar
- nucşoară rasă
- 150 g brânză Cheddar, rasă
Mod de preparare:
Fierbe conopida 10, minute. Las-o la scurs. Pentru sos, topeşte untul într-o tigaie, adaugă făina şi amestecă până obţii o pastă, la de pe foc, adaugă puţin lapte şi bate până când compoziţia devine fină.
Pune înapoi pe foc şi adaugă gradat restul de lapte. Adu la fiert, daugă frunza de dafini şi lasă să.fiarbă 5 minute.
Adaugă cepele verzi în sos şi mai lasă pe foc câteva minute. Scoate frunza de dafin. Pune muştarul, puţină nucşoară şi brânza.
Aranjează conopida într-o tavă. Toarnă sosul deasupra. Adaugă roşiile, pesmetul şi parmezanul. Dă la cuptor pentru 5 minute. Piperează.
Conopida cu branza si rosii cherry
Pofta buna!
Friptură de Rață cu Rozmarin și Usturoi