Conopidă cu carne la cuptor
PrinteazaO reteta delicioasa de conopida cu carne la cuptor din: conopida, carne de porc, ulei, suc de rosii, ceapa, faina si sare.
- 1 kg conopidă
- 400 g carne de porc fără grăsime
- 3 linguri ulei
- 200 ml suc de rosii
- 1 ceapă mică
- 20 g făină albă
- sare
Mod de preparare:
Cureţaţi conopida, o desfaceţi bucheţele şi o fierbeţi în apă sărată. Tocaţi carnea. În jumătate din ulei prăjiţi ceapa tocată mărunt, adăugaţi carnea tocată şi o înăbuşiţi.
Într-un vas termorezistent aşezaţi în straturi conopida şi carnea.
Din uleiul rămas cu 20 g făină şi cu roşiile, preparaţi un sos slab subţiat cu supă de carne sau de oase şi turnaţi peste conopida stratificată. Introduceţi în cuptorul fierbinte pentru 10 minute.
Conopidă cu carne la cuptor
Pofta buna!