Conopida cu carne tocata

Printeaza

Conopida cu carne tocata

Ingrediente:

  • 1 conopidă
  • 2 linguri sare
  • 400 g carne tocată
  • 2 ouă
  • 1 ceapă roşie
  • 1/4 linguriţă piper
  • 1 vârf de cuţit de nucşoară
  • 2 linguriţe de unt

 

Mod de preparare:

Conopida cu carne tocata: Pui la fiert 2 l de apă cu sare, apoi cureţi conopida, o tai în două, o adaugi în oală. O fierbi timp de 5 minute, după care o pui într-o strecurătoare şi o laşi să se scurgă.

Amesteci ouăle cu ceapa tăiată mărunt şi carnea tocată, pui sare, piper şi nucşoară după gust şi 150 ml apă şi omogenizezi compoziţia.

Ungi apoi un vas cu unt sau margarină, aşezi conopida desfăcută în bucheţele, pui compoziţia de carne, după care dai vasul la cuptor aproximativ 30 de minute.

Când compoziţia e pe jumătate coaptă, o scoţi, pui bucăţele de unt şi o mai ţii la cuptor încă 15 minute. O poţi servi cu sos de roşii şi cu o bere rece alături!

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.