Conopida cu ciuperci si branza rasa

Printeaza

Conopida cu ciuperci si branza rasa din: conopida, ciuperci, faina, ulei, lapte, oua, branza, sare.

Ingrediente:

  • 0,5-1 kg conopidă
  • 250 g ciuperci
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri ulei (sau unt)
  • 1 cană lapte
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingurâ brânză rasa
  • sare

 

Mod de preparare Conopida cu ciuperci si branza rasa:

Conopida se curăţă, se spală şi se fierbe în apă cu sare (cam 20-30 de minute).

Când este gata, se scoate din apă, se desface în bucheţele şi se pune la scurs.

Ciupercile se spală, se curăţă şi se taie în feliute fine, apoi se înăbuşă într-o lingură de ulei.

Separat, se prepară un sos alb: într-o lingură de ulei se prăjeşte făina.

Când aceasta s-a îngălbenit, se stinge cu laptele (eventual şi cu câteva linguri din zeama în care a fiert conopida).

Intr-o tavă (de preferat din sticlă termorezistentă), bine unsă, se pune un strat de conopidă (1 /2 din cantitate), apoi ciupercile şi deasupra restul de conopidă.

Deasupra se toarnă sosul alb în care s-a bătut şi gălbenuşul de ou crud după ce sosul s-a răcit, şi se presară brânza rasă.

Tava se pune la cuptor la foc potrivit până ce se rumeneşte. Se serveşte caldă.

După bucătarii cu experienţă, secretul acestui preparat constă în folosirea unei linguri de unt proaspăt, care se pune în tava cu conopidă, atunci când aceasta se pune la cuptor.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.