Conopidă cu ciuperci si cascaval la cuptor – delicios

Printeaza

Conopidă cu ciuperci la cuptor din: conopida, ciuperci, unt, faina, lapte, oua, rosii, cascaval, sare, piper, otet si pesmet.

Ingrediente:Conopida_cu_ciuperci_la_cuptor

  • 1 conopida de circa 1 kg
  • 4-5 ciuperci mari
  • 125 g unt
  • 3 linguri faina
  • 1 cana lapte
  • 3 oua
  • 3 rosii
  • 200 g cascaval
  • sare
  • piper
  • otet
  • pesmet

 

Mod de preparare:

lei conopi­da, o desfaci în bucheţele şi o opăreşti în apă sărată în care ai pus şi 1 lingură de oţet. Scurgi bine bucheţelele de lichid şi le pui într-un vas termorezistent uns cu unt şi presărat cu pes­met.

Speli ciupercile, le tai felii şi le căleşti în unt. Din unt, făină şi lapte faci un sos.

Potriveşti gus­tul de sare şi piper. După răcire adaugi ouăle bătute, ciupercile şi 100 g caşcaval ras.

Cureţi roşiile de coajă şi de seminţe şi le pui peste bucăţile de conopidă. Torni sosul, pui restul de caşcaval ras şi câteva bucăţi de unt, apoi dai vasul la cuptor pentru circa 30 de minute.

Serveşti conopida astfel preparată, fierbinte, simplă, cu smântână sau cu sos de roşii.

Conopidă cu ciuperci la cuptor

Conopida_cu_ciuperci_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.