Conopidă cu ciuperci la cuptor din: conopida, ciuperci, unt, faina, lapte, oua, rosii, cascaval, sare, piper, otet si pesmet. Ingrediente: 1 conopida de circa 1 kg 4-5 ciuperci mari 125 g unt 3 linguri faina 1 cana lapte 3 oua 3 rosii 200 g cascaval sare piper otet pesmet Mod de preparare: lei conopida, […]
Conopida cu ciuperci la cuptor (varianta)
PrinteazaConopida cu ciuperci la cuptor din: conopida, ciuperci, faina, unt, lapte, galbenus, branza. O reteta simpla care este perfecta pentru orice situatie.
Poate te intereseaza si:
- 1 conopidă mare
- 200 g ciuperci
- 2 linguri făină
- 2 linguri unt
- 2 căni lapte
- 1 gălbenuş
- 1 lingură brânză
Mod de preparare:
Fierbi conopida în apă cu sare şi când e gata o desfaci bucheţele.
Cureţi apoi ciupercile, le tai felii subţiri şi le înăbuşi în unt. Faci apoi un sos alb astfel:
Rumeneşti făina intr-o lingura de unt, stingi cu laptele, amesteci repede ca să nu se formeze cocoloaşe şi fierbi până se îngroaşă.
Il laşi să se răcească, apoi îl amesteci cu gălbenuşul şi zeama de lămâie şi ptriveşti de sare.
Aşezi un strat de conopidă într-un vas uns cu unt, apoi un strat de ciuperci şi la final conopida rămasă.
Torni sosul alb, presari brânza rasă şi dai la cuptor pentru 30 de minute.
Conopida cu ciuperci la cuptor
Pofta buna!
Poate iti place si:
Conopidă cu ciuperci si cascaval la cuptor
Conopidă cu ciuperci la cuptor din: conopida, ciuperci, unt, faina, lapte, oua, rosii, cascaval, sare, piper, otet si pesmet. Ingrediente: 1 conopida de circa 1 kg 4-5 ciuperci mari 125 g unt 3 linguri faina 1 cana lapte 3 oua 3 rosii 200 g cascaval sare piper otet pesmet Mod de preparare: lei conopida, […]
Ciuperci cu conopida la cuptor
Ciuperci cu conopida la cuptor din: conopida, ciuperci, unt, faina, lapte, oua, rosii, cascaval, sare, piper, otet, pesmet. Inrgediente: 1 conopida de circa 1 kg 4-5 ciuperci mari 125 g unt 3 linguri faina alba 1 cana lapte 3 oua 3 rosii 200 g cascaval sare piper otet pesmet Mod de preparare: Speli conopida, […]
Pofta buna!
EU asa fac reteta de conopida cu ciuperci la cuptor:
Ingrediente: 1 conopidă (750g-1 kg), 250g ciuperci, o ceapă albă, 100 g caşcaval, 2 ouă, 200 ml smântână, sos : 2 Lg unt+ 1 Lg făină+ lapte, 2 Lg pesmet, sare, piper, nucşoară
Mod de preparare:
spălăm şi curăţăm legumele, le aşezăm într-un bol, ne pregătim ustensilele necesare pentru reţetă (un vas pentru cuptor, o oală de cca. 3 litrii, o tigaie pentru sos).
conopida se desface în bucheţele şi se opăreşte în apă cu sare cca 10 minute, apoi scurgem şi scoatem pe o farfurie întinsă.
între timp, o ceapă albă se taie mărunt, se pune la călit în ulei într-o tigaie şi se adaugă ciupercile tăiate destul de mare, condimentăm cu sare şi piper şi lăsăm să se înăbuşe la foc mic, până zeama legumelor scade
în vasul pentru cuptor uns cu unt şi pesmet începem să aşezăm straturi conopida, la mijloc legumele, 50 g caşcaval ras, apoi iarăşi un strat de conopidă, condimentăm cu nucşoară
amestecăm într-un vas 2 ouă bătute cu 200 ml smântână şi condimentăm cu sare şi piper
într-o tigaie punem 2 linguri de unt la topit, la care adăugăm 1 lingură de făină, călim uşor şi stingem cu 1 cană lapte cald încorporat treptat, se amestecă continuu
după ce s-a răcit sosul de făină se amestecă cu smântâna şi ouăle, apoi se toarna în vasul cu legume în straturi (faceţi mici gropiţe în conopidă, pentru ca sosul să intre spre fundul vasului) şi se presară restul de caşcaval pe deasupra, se pune în cuptorul preîncălzit cca. 30 de minute sau până face o crustă rumenă deasupra.
Conopida cu ciuperci la cuptor se serveşte simplu ca felul doi la prânz sau la cină.Este consistentă, combinaţia de legume este echilibrată şi sănătoasă, iar aspectul este îmbietor.