Conopidă cu ciuperci la cuptor
PrinteazaConopidă cu ciuperci la cuptor din: conopida, ciuperci, unt, faina, lapte, oua, rosii, cascaval, sare, piper, otet si pesmet.
- 1 conopida de circa 1 kg
- 4-5 ciuperci mari
- 125 g unt
- 3 linguri faina
- 1 cana lapte
- 3 oua
- 3 rosii
- 200 g cascaval
- sare
- piper
- otet
- pesmet
Mod de preparare:
lei conopida, o desfaci în bucheţele şi o opăreşti în apă sărată în care ai pus şi 1 lingură de oţet. Scurgi bine bucheţelele de lichid şi le pui într-un vas termorezistent uns cu unt şi presărat cu pesmet.
Speli ciupercile, le tai felii şi le căleşti în unt. Din unt, făină şi lapte faci un sos.
Potriveşti gustul de sare şi piper. După răcire adaugi ouăle bătute, ciupercile şi 100 g caşcaval ras. Cureţi roşiile de coajă şi de seminţe şi le pui peste bucăţile de conopidă.
Torni sosul, pui restul de caşcaval ras şi câteva bucăţi de unt, apoi dai vasul la cuptor pentru circa 30 de minute.
Serveşti conopida astfel preparată, fierbinte, simplă, cu smântână sau cu sos de roşii.
Conopidă cu ciuperci la cuptor
Pofta buna!
Ce-mi mai palce 🙂