Supă Cremoasă de Hrișcă și Legume din: hrisca, morcovi, telina, ceapa, usturoi, supa, cartofi, ulei, sare, piper, rozmarin, patrunjel. Descoperă o rețetă de supă care îmbină tradiția cu nutriția. Acest preparat nu doar că îți va încălzi sufletul în zilele reci, dar îți va oferi și un boost de energie și nutrienți esențiali. Hrișca, un […]
Conopida cu creveti
PrinteazaConopida cu creveti din: conopida, creveti, lapte, cascaval, sare, unt, faina lapte, piper, nucsoara.
Ingrediente:
- o conopidă medie
- 200 g creveti decorticati
- 65 ml lapte
- 50 g caşcaval
- sare
Pentru sos:
- 45 g unt
- 45 g făină
- 60 ml lapte
- sare
- piper
- nucşoară
Mod de preparare:
Conopida cu creveti: Conopida se desface bucheţele care se spală bine şi apoi se pun la fiert în apă cu lapte şi sare.
Se lasă 10 minute, timp în care se face sosul alb, pentru care se topeşte untul, se rumeneşte făina şi se stinge cu lapte.
lasă pe foc 5 minute şi apoi se potriveşte gustul de sare, piper si nucşoară.
unge cu unt un vas de cuptor si se pun conopida şi crevetii. Se toarnă sosul alb, se presară caşcavalul ras si se lasă la cuptor 20 de minute.
Pofta buna!
Risotto cu homar și parmezan din: homar, otet balsamic, ulei de masline, ceapa, otet de vin alb, orez, supa, parmezan, unt, zeama de lamaie, sare, piper, busuioc. Risotto-ul cu homar este o mâncare rafinată și reconfortantă, care aduce împreună două ingrediente de lux pentru a crea o experiență culinară de neuitat. Această rețetă bogată și […]