Conopidă crocantă cu parmezan şi migdale
PrinteazaO reteta de conopida crocanta cu parmezan si migdale din: conopida, stafide, pesmet, parmezan, fulgi de migdale, ulei de masline si zeama de lamaie.
- 675 g conopida mare rupta in buchetele
- 75 g stafide
- 5 linguri pesmet fin
- 2 linguri parmezan proaspat ras
- 1 lingura fulgi de migdale
- 2 lingurite ulei de masline
- 2 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 200ºC (pozitia 6). Se tapeteaza o tava mare cu folie de aluminiu, care se unge cu putin ulei. Se opareste conopida aproximativ 5 minute sau pana cand s-a inmuiat putin, dar nu si-a pierdut consistenta.
Intre timp, se amesteca stafidele, pesmetul, parmezanul, migdalele si uleiul intr-un castron.
Se pun buchetelele de conopida in tava si se presara cu amestecul cu pesmet. Se baga tava in cuptor si se coace conopida aproximativ 20 de minute sau pana cand pesmetul este auriu. Se stropeste cu zeama de lamaie si se mai da la cuptor 5 minute. Se serveste fierbinte sau la temperatura camerei.
Conopidă crocantă cu parmezan şi migdale
Pofta buna!