Conopida crocanta cu sos de ou si verdeata
PrinteazaO reteta de conopida crocanta cu sos de ou si verdeata din: ou, conopica, pesmet, faina, sare, oua, iaurt, ulei, menta, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 ou
- 1 conopida mica
- pesmet
- faina
- sare
sosul
- 2 oua
- 100 g iaurt
- 20 ml ulei
- menta
- patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Desfacem buchetele de conopida, le fierbem 10 minute in apa cu sare si le lasam sa se scurga. Batem oul cu sare si o lingurita de pesmet.
Conopida scursa o presaram cu faina si o trecem prin ou. Prajim in ulei incins câte 3 minute pe fiecare parte.
Preparam sosul. Fierbem ouale 10 minute. Frecam galbenusurile cu ulei, sare si piper, pâna obtinem o maioneza.
Adaugam iaurtul, menta si patrunjelul tocate. Servim conopida cu sosul de ou.
Conopida crocanta cu sos de ou si verdeata
Poftă bună!