Conopida cu branza Roquefort

Printeaza

Conopida cu branza Roquefort din: conopida, branza, frisca, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Conopida cu branza Roquefort

  • 1 conopida
  • 150 g branza Roquefort
  • 100 ml frisca nebatuta (smantana)
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper alb macinat

 

Mod de preparare:

Puneti pe foc 1 litru de apa cu sare. Curatati conopida, spalati-o sub jetul de apa rece, separati buchetelele si fierbeti-o 20 de minute in apa sarata.

Puneti conopida fiarta in robotul de bucatarie si mixati-o impreuna cu 3-4 polonice din apa in care a fiert, cu branza sfaramata, cu frisca sau smantana si cu piperul macinat, pana ce obtineti o crema neteda.

Daca e nevoie, adaugati si putina sare (Roquefort-ul fiind sarat).

Puneti crema in 4 cupe, turnati deasupra putin ulei de masline si serviti-o imediat ,decorata, eventual, cu cateva bucatele de branza puse deoparte si cu cateva frunzulite de salvie proaspata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.