Conopida cu branza Roquefort
PrinteazaConopida cu branza Roquefort din: conopida, branza, frisca, ulei, sare, piper.
- 1 conopida
- 150 g branza Roquefort
- 100 ml frisca nebatuta (smantana)
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper alb macinat
Mod de preparare:
Puneti pe foc 1 litru de apa cu sare. Curatati conopida, spalati-o sub jetul de apa rece, separati buchetelele si fierbeti-o 20 de minute in apa sarata.
Puneti conopida fiarta in robotul de bucatarie si mixati-o impreuna cu 3-4 polonice din apa in care a fiert, cu branza sfaramata, cu frisca sau smantana si cu piperul macinat, pana ce obtineti o crema neteda.
Daca e nevoie, adaugati si putina sare (Roquefort-ul fiind sarat).
Puneti crema in 4 cupe, turnati deasupra putin ulei de masline si serviti-o imediat ,decorata, eventual, cu cateva bucatele de branza puse deoparte si cu cateva frunzulite de salvie proaspata.
Pofta buna!