Conopidă cu carne de pui

Printeaza

Conopidă cu carne de pui din: conopida, pui, ceapa, rosii, sare, verdeata, ulei.

Ingrediente:Conopida cu carne de pui

  • 1 conopida
  • 1 pui
  • 2 cepe
  • 4 rosii
  • sare
  • verdeata tocata
  • 1 pahar cu ulei

 

Mod de preparare:

Curăţaţi conopida de frunze, o desfaceţi bucheţele potrivit de mari, o spălaţi sub jet de apă rece, o fierbeţi în apă cu sare timp de 10 min. Tocaţi ceapa şi o căliţi în 2 linguri de ulei cald, adăugaţi roşiile fără coajă, tăiate felii, săraţi şi fierbeţi acoperit.

Adăugaţi conopida şi verdeaţa după 15 min de fierbere, lăsaţi mâncarea să dea câteva clocote şi stingeţi focul. Curăţaţi şi spălaţi carnea, tranşaţi-o în bucăţi potrivit de mari, pe care le rumeniţi în ulei, la foc potrivit.

Serviţi conopida în farfurii, alături de carnea de pasăre rumenită, condimentată cu sare şi cimbru. Presăraţi peste mâncare verdeaţă tocată, serviţi cu pâine prăjită şi vin alb de masă.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.