Conopidă cu carne de pui
PrinteazaConopidă cu carne de pui din: conopida, pui, ceapa, rosii, sare, verdeata, ulei.
Ingrediente:
- 1 conopida
- 1 pui
- 2 cepe
- 4 rosii
- sare
- verdeata tocata
- 1 pahar cu ulei
Mod de preparare:
Curăţaţi conopida de frunze, o desfaceţi bucheţele potrivit de mari, o spălaţi sub jet de apă rece, o fierbeţi în apă cu sare timp de 10 min. Tocaţi ceapa şi o căliţi în 2 linguri de ulei cald, adăugaţi roşiile fără coajă, tăiate felii, săraţi şi fierbeţi acoperit.
Adăugaţi conopida şi verdeaţa după 15 min de fierbere, lăsaţi mâncarea să dea câteva clocote şi stingeţi focul. Curăţaţi şi spălaţi carnea, tranşaţi-o în bucăţi potrivit de mari, pe care le rumeniţi în ulei, la foc potrivit.
Serviţi conopida în farfurii, alături de carnea de pasăre rumenită, condimentată cu sare şi cimbru. Presăraţi peste mâncare verdeaţă tocată, serviţi cu pâine prăjită şi vin alb de masă.
Pofta buna!